V-jarrujen huolto / palojen vaihto:

 

Jarrupalojen vaihto on hyvä osata, sillä palat joutuvat lähes varmasti pidemmällä matkalla vaihtamaan, varsinkin jos maasto on vuoristoa.

Markkinoilla on monien eri valmistajien paloja, mutta kaikki V-jarruihin tarkoitetut palat sopivat V-jarruihin. Palojen kovuuksissa on eroja. Kovat palat kestävät pitkään, mutta jarrutusteho on pienempi kuin pehmeillä paloilla (jotka kuluvat nopeasti). Kovat palat kuluttavat myös vannetta enenemän kuin pehmeät palat. Myös vesi kuluttaa paloja normaalia nopeammin. Pidossa märällä on myös eroja. Itse käytän pehmeitä paloja, koska ne pitävät myös pienenpää ääntä jarruttaessa. Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja ja hakea itselleen sopivat palat omien mieltymyksien ja tarpeiden mukaan. Jarrupaloja kannattaa ottaa matkalle mukaan, vaikka niitä kyllä saa ainakin Euroopasta lähes mistä vaan. Palojen saatavuudesta ei siis kannata kantaa huolta. Seuraavassa ohjeita palojen vaihtoon sekä muutamia huoltojuttuja jarruille:

 

 

 

Aukaise ensin lukitus mutteri. (punainen nuoli)
Löysää jarrukahvoista vaijerit niin löysälle kun voit


Irrota vaijeria suojaava kumi

Irrota vaijeri jarrulängen hahlosta. Mikäli se ei irtoa vaikka olet löysännyt vaijerin säädöt jarrukahvan päästä, sinun pitää irrottaa vaijeri jarrulängestä kokonaan irti.

 

Nyt kun vaijeri on irti, aloitetaan palojen irrotus. Tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa, että kummatkin jarrulänget vääntyvät ulospäin. Mikäli näin ei tapahdu, on luultavasti längen sisällä oleva jousi joko löystynyt tai katkennut. Jos näin on käynyt, pitää jousi vaihtaa. Ilman jousta on jarrujen säätäminen mahdotonta ja luultavasti toinen jarrupaloista painaa koko ajan kiinni vanteeseen.

 

Irrota palat längistä, käyttäen 5mm kuusiokoloavainta.

Voitele jarrulänkien liikkuvat osat. Tätä toimenpidettä ei välttämättä tarvitse tehdä kun muutaman kerran vuodessa.

 

Puhdista länget ylimääräisestä voiteluaineesta huolellisesti.

Vanteen jarrupinta kannattaa puhdistaa käyttäen hienoa teräsvillaa. Varo kuitenkin ”raapimasta” muita vanteen pintoja. Tämä toimenpide lisää huomattavasti jarrutustehoa (vanteen pinnat ovat puhtaat).


Puhdistettu osittain ja eron huomaa! Liiallinen hinkkaus ei tietenkään ole hyväksi vanteelle. Kannattaa puhdistaa vanne ennen teräsvillaa jollakin tehokkaalla, esim. iuotinpohjaisella puhdistus aineella. Jos vanteeseen jää jarrupaloista vielä sellaista likaa joka ei lähde liuottimilla, se kannattaa poistaa teräsvillalla.

 

Jarrupaloihin on yleensä merkitty miten päin valmistaja on suunnitellut paloja käytettävän. Kuvan paloissa on merkinnät hyvinkin selviä: R(right) ja L (left) ovat tietenkin oikea ja vasen sekä nuolet jotka näyttävät etupään (front).

 

Ennen kun irrotat palat längistä, kannattaa ensikertalaisen tutkia prikkojen järjestystä ajatuksella (ja kirjoittaa järjestys vaikka paperille). Kaikissa V-paloissa on sama systeemi jolla palojen asentoa vanteeseen nähden voi muuttaa/ säätää. (Säätösysteemiä voisi verrata vaikka ihmisen niveliin, näin se on ehkä helpoin selittää.) Kummallekin puolen länkeä tulee nivel, joka koostuu pallosta ja kupista aivan samoin kun esim. polvinivel. Kuvassa näkyvät pronssin väriset pallot tulevat lähimmäksi länkeä, tasainen puoli länkeä vasten. Palloa vasten tulee tietenkin kuppi, kuvassa vaalean harmaat prikat. Juuri tämän nivelen avulla voit kääntää palaa. Lopuksi tapin päähän tulee normaali prikka ja sitten tietenkin mutteri.

 

Jarrulänki tulee näiden pronssin väristen ”pallojen” väliin. (Punainen viiva.) Huomioi että näissä paloissa ulompi ”kuppi” on ohuempi. Tutki järjestys myös uusissa jarrupaloissa, ennen kun purat palat.

 

siis ensin jarrupala sekä sisäpuolen kuppi ja pallo...

 

 

 

…sitten käännä länki vannetta vasten ja pidä se tiukasti sormella kiinni pitäen. Lisää nyt ulkopuolen pallo ja kuppi sekä prikka ja kiinnitä koko paketti löysästi mutterilla.

 

Asettele pala niin, että se vanteessa kiinni ollessaan osuu korkeussuunnassa keskelle vannetta. Tarkista että pala ei ota missään tapauksessa renkaaseen kiinni. Palojen tulisi myös hivenen ”aurata”. Eli kun palojen etuosa ottaa vanteeseen kiinni, takaosa olisikin noin 0.5 – 1mm irti vanteesta. Näin palat ovat oikeassa asennossa vanteeseen nähden. Helpoin konsti on saada palat oikeaan asentoon laittaa palojen takaosan ja vanteen väliin esim. vanhojen palojen ohuin prikka. Paina palaa sormin längestä vannetta vasten ja vasta tällöin kiristät palan kiinni. Näin pala on helpoin saada oikeaan asentoon.

 

Pala kannattaa kiristää melko tiukkaan. Tarkasta palan asento vielä viimeisen kiristyksen jälkeen (kiristäessä pala liikahtaa helposti)! Varmista myös että säädössä käyttämäsi prikka on varmasti palan ja vanteen välistä pois!

Kiinnitä vaijeri länkiin kiinni, aseta suojakumi paikoilleen ja säädä jarrut kahvasta. Mikäli säädöt eivät onnistu, tulee vaijeri vielä irrottaa längestä. Tämän jälkeen kannattaa säätää säädöt jarrukahvan päästä puoleen väliin. Paina sormin längistä palat kiinni vanteeseen ja kiinnitä nyt vaijeri takaisin länkiin kiinni. (Nyt kun vaijeri on uudestaan kiinni, joudut luultavasti löysäämään säätöä hivenen kahvan päästä…) Muista kiertää lukitus mutteri kiinni kahvan päästä kun sopiva säätö on löytynyt.

 

Nyt pitää vielä tarkastaa että molemmat palat ovat yhtä kaukana vanteesta. Painele muutaman kerran jarrua ja tarkasta että jarrupalat pysyvät yhtä kaukana vanteesta. Mikäli näin ei ole, voit säätää palojen etäisyyttä kiristämällä tai löysäämällä längen sisällä olevaa jousta. Säätö tapahtuu pienemmästä kuusiokoloruuvista. Huomaa, että kun säädät toista puolta vaikuttaa se myös toiseen puoleen. Painele aina välillä jarrua, jotta saat selville mitä tekemäsi säätö vaikuttaa jarrulänkiin.